[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 19
  • File Size 3.80 MB
  • File Count 1
  • Create Date мај 6, 2018
  • Last Updated мај 6, 2018

Водич за кластери

Водичот за кластери има за цел да ги запознае претприемачите и сите други заинтересирани страни со придобивките од создавање на кластери, со процедурите за нивно формирање, како и да пренесе одредени специфични менаџерски знаења и искуства неопходни за организирање, управување и развој на успешен кластер. Тоа е практичен прирачник за сите стопанственици, развојни агенции и истражувачки институции коишто сакаат да се вклучат во новите светски економски текови, во процесот на поврзување и вмрежување по пат на кластери.

Конкурентност.мк

Поддржано од

Битни Страници

  • Поддршка
  • Услуги
  • Контактирајте не

Контактирајте не

industry@economy.gov.mk

Јуриј Гагарин 15
1000 Скопје Р. Македонија