[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 4
  • File Size 10.40 MB
  • File Count 1
  • Create Date мај 6, 2018
  • Last Updated мај 6, 2018

The Global Competitiveness Report 2014-2015, World Economic Forum

Извештајот за глобална конкурентност (Clobal Competitiveness Report) e општо прифатен, како водечка светска споредбена анализа на аспектите што се однесуваат на економската конкурентност и растеж. Светскиот Економски Форум (CЕФ) врши анализи на факторите кои овозможуваат одржлив економски развој и долгорочен просперитет на светските економии. Заедно со Институтот за стратегија и конкурентност при Харвард, СЕФ го предводи процесот на создавање и пречистување на рангирањата на конкурентноста што се прават во Извештајот

Конкурентност.мк

Поддржано од

Битни Страници

  • Поддршка
  • Услуги
  • Контактирајте не

Контактирајте не

industry@economy.gov.mk

Јуриј Гагарин 15
1000 Скопје Р. Македонија