[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
 • Version
 • Download 27
 • File Size 3.43 MB
 • File Count 1
 • Create Date јуни 2, 2018
 • Last Updated јули 4, 2018

OECD Special Economic Zones WB 2017

Tracking Special Economic Zones in the Western Balkans: Objectives, Features and Key Challenges

Овој Извештај на ОЕЦД е прв обид за систематско собирање на едно место на различните искуства на шесте економии од Западен Балкан кои се предмет на анализа во студијата, а се поврзани со детали за специјалните економски зони во секоја од нив, како тие се користат, ефективноста и придонесот кон одржливиот развој. Се прави обид за одговор на две клучни прашања:

 1. Кои погодности се нудат во СЕЗ во Западен Балкан?
 2. Влијанието на зоните врз СДИ во регионот?

Конкурентност.мк

Поддржано од

Битни Страници

 • Поддршка
 • Услуги
 • Контактирајте не

Контактирајте не

industry@economy.gov.mk

Јуриј Гагарин 15
1000 Скопје Р. Македонија