[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version
  • Download 9
  • File Size 1.31 MB
  • File Count 1
  • Create Date јуни 2, 2018
  • Last Updated јули 4, 2018

Извештај на Светска банка - Macedonian Venture Capital Ecosystem Diagnostic to Support the Creation of Innovative Start-ups & SMEs

Во создавањето на модел за раст базиран на иновации и извозна ориентација, потребни се значителни промени во политиките и ангажман од институциите. Во овој извештај е направена анализа на еко-системот на ризичен капитал како извор за пристап до финансии за поддршка на развојот на малите и средни иновативни претпријатија, идентификувајќи ги состојбите, актерите и предизвиците.

Конкурентност.мк

Поддржано од

Битни Страници

  • Поддршка
  • Услуги
  • Контактирајте не

Контактирајте не

industry@economy.gov.mk

Јуриј Гагарин 15
1000 Скопје Р. Македонија