6 Конкурентност.МК
 
 
КАКО ДА ГО КОРИСТИТЕ ВЕБ ПОРТАЛОТ КОНКУРЕНТНОСТ.МК
 
Институции / Програми / Проекти
Области на поддршка
ЕУ фондови и донаторска поддршка
Јавни повици
 
 
Иницијатива за пронаоѓање добавувачи од државите од Западен Балкан за германски производни компании
 


Германската стопанска комора во Македонија, заедно со останатите регионални комори во соседните земји, германското Здружение за управување со материјали, увоз и логистика (BME е.V.) и Организацијата за меѓународна соработка ГИЦ го организира Б2Б проектот:

„Иницијатива за пронаоѓање добавувачи од државите од Западен Балкан за германски производни компании“. Настанот ќе се одржи во Дортмунд, Германија на 09.06.2016.

Целта на проектот е, во рамките на еднодневниот настан во Дортмунд, избраните компании од земјите на западен Балкан да се сретнат со германски компании заинтересирани за воспоставување деловни контакти со производители од нашиот регион, односно со нивни нови потенцијални добавувачи на стоки и услуги од определени бранши.

Механизмот на проектот се базира на „Б2Б- платформа за matchmaking“. Ќе бидат застапени следните бранши/сектори на Балканот: машински компании и компании за изградба на постројки, добавувачи од автомобилската индустрија, металопреработка општо, преработка на пластични материјали, леарници, производители на цевки, делови од гума, метални производи за индустријата, компании за изградба на метални конструкции, производители на транспортни ленти како и производители на делови за транспортни ленти, електротехника, електро хардверско инжењерство, дури имаме и два набавувачи од  браншата за изработка на мебел.

Вашиот интерес за учество во проектот можете да го иницирате со пополнување на апликациски формулар (истиот ке може да го добиете од Германската Стопанска Комора - Македонија), најдоцна до 20.04.2016. За повеќе информации на : http://mazedonien.ahk.de ,  тел. 00 389 2 322 88 24 или пишете на  меил: abdulai@ahk.mk


 
НОВОСТИ И СООПШТЕНИЈА
 
ЈАВЕН ПОВИК за организирање на специјализирани длабински технолошки обуки / 14-11-2017

 

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА
 
Врз основа на дел II, област ...
СООПШТЕНИЕ за продолжување на рокот на Јавниот повик за поддршка на патенти / 03-08-2016

СООПШТЕНИЕ
Министерството за економија ги известува заинтересираните физички лица дека рокот за аплицирае на објавениот ...
ЈАВЕН ПОВИК за организирање на специјализирани длабински технолошки обуки / 22-06-2016

  
 
 
РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
МИНИСТЕРСТВО ЗА ЕКОНОМИЈА
 
Врз основа на дел II, област ...
Иницијатива за пронаоѓање добавувачи од државите од Западен Балкан за германски производни компании / 15-04-2016Германската стопанска комора во Македонија, заедно со останатите регионални комори во соседните земји, ...
Објавен Јавен повик за поддршка на брзорастечки фирми Газели преку грант до 615.000,00 денари по работодавач / 12-02-2016

Агенцијата за вработување на Република Македонија, врз основа на Оперативниот план за програми и мерки ...
Нови можности за финансирање на иновативни компании преку Европскиот инвестициски фонд (ЕИФ) и групацијата „ПроКредит“ / 09-02-2016

повеќе

повеќе новости и соопштенија  
 

Министерство за економија на Република Македонија

КОНКУРЕНТНОСТ.МК – Централен веб портал за информирање на деловната заедница за можностите за поддршка на конкурентноста
 

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на УСАИД за унапредување на инвестирањето и извозот
Информациите објавени на оваа веб страна не ги изразуваат ставовите на Агенцијата на Соединетите Американски Држави за меѓународен развој или на Владата на САД.